Condamnat la șase ani de închisoare pentru un atac tâlhăresc

23.05.2023

Procuratura municipiului Chișinău a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea unui atac tâlhăresc, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

 Așadar, potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 17 mai 2023, un tânăr de 23 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie fiindu-i stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpatul, la 15 februarie 2023, aflându-se în suburbia municipiului Chişinău, a intrat în incinta marketului unei stații de alimentare cu combustibil,  fiind mascat în prealabil pe față cu un fular. Imediat, s-a apropiat de casieră, și cu scopul de a sustrage banii, a amenințat-o cu un cuțit în zona gâtului, și a sustras din aparatul de casă mijloace bănești în sumă de 3446 lei.

Ulterior, l-a amenințat cu un ciocan pe alt angajat, care se afla la ușa de la intrare și a părăsit marketul.

  Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

 Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

 Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

 

Contact:
          Secția relații publice
          presapg@procuratura.md