Cauza penală pornită pe faptul accidentului din sectorul Ciocana al capitalei cu implicarea unui troleibuz, care a cauzat decesul unei minore, remisă în instanță

25.05.2023

Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, de învinuire a unei femei de comiterea infracțiunii de încălcăre a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art.264 alin.(3) lit.b) din Codul penal).
 

Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că, învinuita, în timpul deplasării cu mijlocul de transport, a ignorat cerințele Regulamentului Circulației Rutiere, fapt ce a dus la tamponarea unei minore de 12 ani.


Mai exact, șoferița de troleibuz nu a ţinut seama de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, existenţa unor obstacole pe sectoarele drumului, intensitatea şi nivelul de organizare a traficului rutier, învinuita având obligaţia să se abţină de la mişcare, dacă alţi participanţi au prioritate, în spaţiul longitudinal al carosabilului, iar fiind în zona de acțiune a indicatoarelor rutiere „Trecere pentru pietoni” și marcajului rutier orizontal longitudinal „Trecere pentru pietoni” pe bd. Mircea cel Bătrân, din mun.Chișinău, a tamponat pietonul, care traversa carosabilul de la dreapta spre stânga, relativ deplasării mijlocului de transport, unde în urma traumatismelor suportate, victima a decedat la fața locului.

Învinuita și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea faptei imputate.

Măsura preventivă – arestul la domiciliu, a fost prelungită în privința acuzatei.
Aceasta riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea    dreptului de a conduce mijloacele de transport.


Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.


Contact:
Secția relații publice
presapg@procuratura.md