ro | ru | en
Astăzi:01.07.2022
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 73
Tel.: 828-373, 828-377, 828-348


Noutăţi | Noutăţi
2022-06-30 | Procuratura Anticorupție informează despre rezultatul perchezițiilor efectuate pe parcursul zilei de astăzi la un fost procuror-șef al Procuraturii raionului Hîncești


Procuratura Anticorupție informează că, pe parcursul zilei de astăzi, 30 iunie 2022 a efectuat 3 percheziții, în cadrul unei cauze penale, în care este vizat un fost procuror-șef al Procuraturii raionului Hîncești, bănuit în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul comiterii infracțiunii de îmbogățire ilicită, săvârșită de o persoană cu funcție de demnitate publică (art.330/2 alin.(2) din Codul penal).
2022-06-30 | Captură nocturnă de țigări de contrabandă, la sud, în sumă de peste 800.000 lei


Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii SIS și Direcția regională Sud a Poliției de Frontieră, investighează o încercare de scoatere din țară, în afara punctelor oficiale de trecere a frontierei, a unei cantități de 33.900 pachete de țigări, în regiunea de sud a țării.
2022-06-30 | Condamnat la 15 ani de închisoare pentru tentativa de omor asupra fostei sale concubine și a fiului comun


Prin sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central din 24 iunie 2022, un bărbat în vârstă de 47 ani, dintr-o localitate din raionul Strășeni a fost condamnat la închisoare pe un termen de 15 ani, cu executare pedepsei într-un penitenciar de tip închis, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, săvârșită cu bună știință asupra  membrilor familiei (art. 27, 145 alin. (2) din Codul penal).
2022-06-30 | Dosarul portului Giurgiulești – sechestru aplicat de procurori, în valoare de peste 150.000.000 lei


La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), judecătorul de instrucție a autorizat aplicarea sechestrului în sumă ce depășește 150.000.000 lei pe active care formează capitalul social al companiei care gestionează Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti.
2022-06-30 | Fost ministru de interne – bănuit de fals în declarații și îmbogățire ilicită, urmare a audierii acestuia și desfășurării perchezițiilor în mai multe locații


Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) i-a atribuit unui fost ministru de interne al Moldovei statutul de bănuit în două cauze penale – fals în declarații și îmbogățire ilicită.
2022-06-30 | Trimisă pe banca acuzaților, după ce și-a omorât soțul, împreună cu amantul, în Râșcani


Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată dosarul de învinuire a unei femei de omorul propriului soț, comis împreună cu un bărbat cu care avea o relație de natură romantică.
2022-06-30 | Bănuit pe cazul decesului unei fetițe de un an, produs în Parcul „Alunelul” din capitală


Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, informează că, urmare a investigațiilor efectuate, la 20 iunie 2022, un maistru de defrișare din cadrul Întreprinderii municipale asociația de gospodărire a spațiilor verzi a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în dosarul penal pornit pe neglijență în serviciu a persoanelor publice, soldat cu decesul unei fetițe de un an, produs în Parcul „Alunelul” din capitală.
2022-06-29 | Un alt dosar în privința Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a ajuns pe masa magistraților


Procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor, Vasile Plevan informează opinia publică despre faptul că, la 24 iunie 2022 a înmânat rechizitoriul Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, după care cauza penală în privința acestuia a fost expediată în instanța de judecată, pentru examinare în fond.


2022-06-29 | Dosarul profesorului din Edineț învinuit de pedofilie, trimis în judecată


Procuratura raionului Edineț, informează despre expedierea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui bărbat de 48 ani, locuitor al raionului Edineț,  acuzat de viol (art.171 din Codul penal) și săvârșirea a 7 episoade de acțiuni violente cu caracter sexual, manifestate prin satisfacerea poftei sexuale în forme perverse, săvârșite prin constrângere psihică a persoanei și profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra și de a-și exprima voința, acțiunea săvârșită asupra unor persoane despre care se știa cu certitudine că nu a atins vârsta de 14 ani (art. 172 din Codul penal).


2022-06-29 | Ex-președintele Republicii Moldova rămâne în arest la domiciliu


Curtea de Apel Chișinău a examinat astăzi, 29 iunie 2022, recursul înaintat de ex-președintele Republicii Moldova împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, aplicat în privința acestuia.

Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:36913535