ro | ru | en
Astăzi:28.09.2020
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 73
Tel.: 828-373, 828-377, 828-348


Noutăţi | Noutăţi
2020-09-28 | Scanau alarma mașinii și o deschideau fără prea mult zgomot, apoi sustrăgeau tot ce găseau. Trei persoane reținute!

Trei membri ai unei grupări criminale specializate în furturi din automobile au fost reținuți în urma măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală efectuate de procurorii oficiului Ciocana al Procuraturii municipiului Chișinău, ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, BPDS „FULGER” și angajații Inspectoratului de Poliție Ciocana.
2020-09-23 | A comandat omorul din cauza unui conflict financiar

O locuitoare a capitalei a fost reținută de Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Ciocana, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate și Inspectoratul de Poliție Ciocana, pentru pregătire de omor intenționat, din interes material, la comandă.
2020-09-19 | Încă o soluție într-un dosar politic: Alexeev Alexei - achitat

Procuratura Generală anunță despre achitarea lui Alexei Alexeev, acuzat acum trei ani de ”violență săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere”. Sentința de achitare a fost dictată de Judecătoria Chișinău, sediul Centru după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a renunțat la învinuire.
2020-09-18 | Dosarele cu ”secret de stat” pe agenda discuțiilor la Procuratura Generală

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a convocat o ședință cu participarea conducătorilor procuraturilor specializate și a celei municipale, subdiviziuni cu competențe în investigarea dosarelor ce conțin secret de stat.
2020-09-18 | Procurorii au renunțat la învinuirea adusă fostului deputat Iurie Bolboceanu

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a prezentat Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, poziția de renunțare la învinuirea de ”trădare de Patrie”, adusă în anul 2017 fostului deputat Iurie Bolboceanu și a solicitat achitarea lui, magistrații urmând să se pronunțe pe 16 octombrie 2020.
2020-09-17 | Șapte kilograme de cannabis și doi reținuți

Sub supravegherea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oamenii legii au efectuat percheziții într-un sat din raionul Ialoveni, unde au depistat șapte kilograme de cannabis, cultivat în condiții de laborator și comercializat de către o grupare criminală.
2020-09-16 | La demersul Procuraturii, instanța de judecată a publicat extrasul sentinței în cazul fostului Director SIS

La demersul Procuraturii Generale, în condițiile interesului public major, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a publicat extrasul sentinței din 15 iulie 2020, pronunțată în privința fostului Director SIS, recunoscut vinovat de abuz de serviciu la îndepărtarea de pe teritoriul Republicii Moldova a celor șapte profesori turci.
2020-09-16 | Renunțarea la învinuire într-un dosar pretins politic

Procuratura Anticorupție a renunțat la învinuirile aduse co-proprietarului rețelei de benzinării ”Vento”, Igor Borș, care acum doi ani fusese reținut, iar ulterior, timp de aproximativ un an - deținut în arest preventiv.
2020-09-15 | Cazul minorelor din Bender exploatate prin muncă în gospodăriile agricole din Anenii Noi: Verdict peste zece ani de la crimă

După 10 ani de ședințe, achitări, contestații și rejudecări, procurorii au reușit să obțină condamnarea la 17 ani și, respectiv, câte 15 ani închisoare pentru trei inculpați, recunoscuți vinovați de comiterea traficului de copii în scop de exploatare prin muncă forțată.
2020-09-14 | Frauda bancară: șase acționari ai UNIBANK, scoși de sub urmărire penală

Fostul Președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, împreună cu alți 5 acționari ai UNIBANK, au fost scoși de sub urmărire penală în dosarul privind ”frauda bancară”. Acum un an, cei șase acționari ai UNIBANK au fost puși sub învinuire, fiindu-le încriminată comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:27217960