ro | ru | en
Astăzi:28.03.2020
Noutăţi
Noutăţi
Anunţ
Аrhivă
Despre Procuratura Generală
Adunarea Generală a procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor
Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică
Acte normative
Informaţii
Transparenţa
Cooperarea internaţională
Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova
Organizaţii obşteşti
Informaţii de contact
Secţia relaţii publice
Link-uri
Despre site

Republica Moldova, mun. Chisinau,
bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, 73
Tel.: 828-373, 828-377, 828-348


Noutăţi | Noutăţi
2020-03-27 | Un fost deputat s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova

Fostul deputat Constantin Țuțu s-a predat astăzi benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. Acesta urmează a fi preluat de Procuratura Anticorupție pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală ce se impun, inclusiv aducerea la cunoștință a învinuirii și audiere în cadrul dosarului intentat pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită.
2020-03-27 | Săptămâna viitoare Procuratura va activa într-un regim special

Având în vedere Dispozițiile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale și luând în considerare necesitatea prevenirii şi reducerii riscurilor care au condus la declararea stării de urgenţă, zilele de 30 martie – 3 aprilie 2020, se declară zile de odihnă și pentru angajații Procuraturii. Potrivit unui Ordin semnat de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, în această perioadă procurorii-șefi ai procuraturilor teritoriale şi specializate:
2020-03-26 | Taraclia: câte 30 de zile de arest pentru cei trei minori, învinuiți de acțiuni perverse cu caracter sexual și tentativă de viol

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pe data de 26 martie 2020, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei minori învinuiți de acțiuni perverse cu caracter sexual și tentativă de viol.
2020-03-25 | Procuratura Generală a retras din teritoriu dosarul violului unei minore la Taraclia

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a dispus, printr-o ordonanță, retragerea din gestiunea organului de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Taraclia a cauzei penale, pornite pe 17 martie 2020 pe faptul violului unei minore, comis de către mai multe persoane.
2020-03-24 | Reținut pentru violul unei minore la Hâncești

Procuratura raionului Hâncești, de comun cu Inspectoratul de Poliție Hâncești și Inspectoratul Național de Investigații au reținut o persoană, bănuită de jaf și violul unei minore.
2020-03-24 | PCCOCS a trimis pe banca acuzaților un tehnician auto, membru al unei grupări criminale specializate în vânzare de droguri

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală și a trimis în instanța de judecată dosarul de învinuire a membrului unui grup criminal pentru circulație ilegală a drogurilor sintetice de tip alfa-PVP („sare”), drogurilor de tip „mephedrone”, dar și a psihotropelor de tip amfetamină.
2020-03-23 | 19 episoade de trafic de influență pentru susținerea cu succes a examenelor auto

Un locuitor al raionului Dondușeni a fost deferit justiției pentru 19 episoade de trafic de influență. Împreună cu acesta, pe banca acuzaților vor compărea încă trei persoane, printre care: Președintele filialei Ocnița a Asociației Obștești Uniunea Conducătorilor Auto, care de comun cu doi maiștri de instruire practică din subordine, sunt învinuiți de confecționarea documentelor oficiale false. Procuratura Anticorupție, Oficiul Nord anunță despre finalizarea și expedierea dosarului de învinuire a celor patru în judecată.
2020-03-20 | Arestat pentru omorul unei bătrâne din Briceni

La demersul Procuraturii raionului Briceni, un locuitor al satului Hlina a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile pentru omorul intenționat al unei bătrâne. Corpul neînsuflețit al victimei, în vârstă de 82 de ani, a fost depistat în propria casă de către angajații Primăriei, care venise să o viziteze.
2020-03-20 | Finalitate în dosarul copilului ucis pentru o consolă video la Orhei

Procuratura raionului Orhei anunță despre finalizarea și expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a unui adolescent din Orhei, care și-a ucis amicul minor pentru o consolă de jocuri Xbox.
2020-03-20 | Sentință în cazul omorului intenționat din satul Vulcănești, raionul Nisporeni

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Ungheni i-a condamnat la pedepse cu închisoarea între 2 și 12 ani pe cinci inculpați în cazul omorului intenționat al unui bărbat din Vulcănești, Nisporeni.Noutăţi Despre Procuratura Generală Adunarea Generală a procurorilor Consiliul Superior al Procurorilor Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor Colegiul de evaluare a performanţelor procurorilor
Colegiul de disciplină şi etică Acte normative Informaţii Transparenţa Cooperarea internaţională Pentru colaboratori
Asociaţia veteranilor Procuraturii Republicii Moldova Organizaţii obşteşti Informaţii de contact Secţia relaţii publice Link-uri Despre site

© 2008 Procuratura Generală a Republicii Moldova

Elaborarea şi suport tehnic: Centrul de telecomunicaţii speciale

Statistica vizitatorilor:24999082